Målarkurs för alla

Är du intresserad av konst, har en kreativ sida och känner en viss dragning till att börja skapa din egen konst men inte riktigt vet var eller hur du ska börja kan det vara en bra idé att gå en målarkurs.

Vill du gå en kurs som ger dig de kunskaper som krävs för att du ska komma igång med ditt konstnärskap finns det många bra att välja bland. Här nedan kan du läsa mer om en av de mest populära målarkurserna för dig som vill komma vidare med ditt skapande.

Bli trygg i ditt skapande

En målarkurs som kan vara passande för dig är den som bär namnet
bli trygg med ditt skapande och den som står bakom kursen är konstnären Karin Holmström.

Kursen är för dig som vill ta ditt konstnärskap till nästa nivå och ta steget vidare från att känna dig som en nybörjare till att förstå konstens grunder och därefter börja skapa din egen unika konst.

Kursen är sex veckor lång och består av dagliga utmaningar för att du ska träna upp dina förmågor och känna dig mer trygg i ditt skapande. Du får tillgång till kursen på en gång och kan starta den när du känner dig redo. Den passar bra för dig som har viss erfarenhet sedan tidigare och behöver hjälp med att komma vidare i din utveckling. Men den är också relevant för dig som är helt ny på konst.

Det enda du behöver är ett block du kan skissa i och blyertspennor. Kursen är digital och är för dig som behöver inspiration, vill ha mer kunskap och få coachning av en professionell konstnär.

Hitta en kurs på din ort

Att gå en digital målarkurs har sina fördelar. Men det kan också vara trevligt att gå på fysiska träffar där du får träffa andra kursdeltagare. Oavsett var i landet du bor så finns det passande målerikurser för dig.

För att hitta en kurs i måleri eller dylikt i den stad eller ort du bor på finns det flera vägar att gå. Vill du gå en kortare kurs kan du hitta flera bra alternativ genom till exempel ABF, Studiefrämjandet eller via en folkhögskola. Oavsett vilken typ av konst du vill lära dig mer om och på vilken nivå så finns det kurser för dig. Det enklaste sättet för att hitta en målerikurs är att öppna din sökmotor och exempelvis söka efter målerikurs + namnet på den ort du bor på eller vill studera i.