Inred med paneler

Den senaste tiden har träpaneler av olika slag blivit en allt mer efterfrågad detalj i hemmet. Många tänker att träpaneler endast ska klä väggarna. Men numera finns det fler möjligheter än så. I den här artikeln får du en kortare genomgång på hur du på olika sätt kan inreda med träpaneler.

Träpanel på väggen

Vi börjar med det vanligaste sättet att använda träpaneler, alltså på väggarna. Att klä in väggarna med träpanel är snyggt och rummet blir mer enhetligt. Vad gäller träpaneler för väggarna har du stora möjligheter att anpassa det efter smak. Du kan till exempel själv bestämma hur breda träplankorna ska vara och i vilken färg. En del väljer att måla dem i en naturnära nyans medan andra föredrar träfärgen.

Skiljevägg

Förutom att det är snyggt att klä in hela rummet med träpanel så är det också snyggt att skärma av ett rum med hjälp av träpanel. På så sätt sticker väggen ut samtidigt som du får bra avskärmning.

TV-vägg

En annan trend vad gäller träpaneler är att klä in väggsektionen bakom TV-apparaten med akustikpanel. Fördelen med att använda akustikpanel på TV-väggen är att ljudet blir bättre och att det blir en snygg inramning.

Sänggavel

I och med att träpaneler isolerar ljudet bra så kan det vara en bra idé att använda det i sovrummet. Om du inte vill klä in hela rummet med träpanel kan du använda akustikpanel som sänggavel. Då får du både ett lugnt och avkopplande rum samtidigt som du får en riktigt snygg sänggavel.

Träpanel i taket

Förutom att du kan klä in rummets väggar med träpanel kan det också vara snyggt att ha det i taket. Det är särskilt snyggt att ha träpanel i taket om du väljer att bygga in belysning i form av spotlights i träpanelen.

Kamin med träpanel

Om du planerar att skaffa en kamin med etanolbrännare kan du överväga att klä in kaminen med en modern träpanel.