Inredningstips för hösten

September har kommit, vilket också brukar räknas som höstens första månad. Även om vi förhoppningsvis har några varmare dagar kvar och lite ljus på kvällarna är det nu många som gillar att få lite mysig höststämning även inomhus. Här ger vi dig bra inredningstips inför hösten.

Få in flera ljuskällor

Hösten förknippar vi ofta med en mörk tid, solen går ner tidigare och det är inte ovanligt att hela dagar är mörka och gråa. Då blir det extra viktigt att få in ljus i hemmet. Ett bra inredningstips är därför att få in flera, mysiga ljuskällor i hemmet under hösten.

Det kan bestå av punkbelysning med olika lampor, men även av riktiga ljus. Att tända ljus på hösten är något många gillar, och det ger inte bara extra ljus utan också lite värme som kan passa bra efter en ruggig dag där ute.

Dekorera med höstmaterial

Istället för att försöka förtränga att hösten är här kan du anamma årstiden och se det fina som faktiskt finns i det. Alla höstdagar är inte gråa och mörka, utan hösten bjuder också på många fina färger i toner av rött och gult.

Ett härligt inredningstips är att plocka in höstmaterial, eller i alla fall få inspiration av det naturen har att erbjuda på hösten. Varför inte göra en fin bukett av ett gäng röda och gula lönnlöv du hittar på backen och sätta i en vas? Att använda sig av naturmaterial är dessutom både hållbart och ekonomiskt.

Skapa mysstämning med textiler

Hösten är en tid då vi verkligen kan passa på att sitta inne och mysa med gott samvete. Se till att höja mysfaktorn i ditt hem ordentligt under hösten. Du kan göra det med relativt små och enkla medel. Lägg exempelvis till en extra pläd och några kuddar i soffan, så att du verkligen kan krypa upp där ordentligt. Kanske byter du också till några lite tjockare och murrigare gardiner som också känns lite mysigare och mer ombonade än lätta sommargardiner?