Inredningstrender 2022

Är du sugen på att köpa ny inredning till ditt hem men är osäker på vilken typ av inredning som är mest inne just nu? I den här artikeln kan du läsa mer om vilka trender som är mest populära vad gäller inredning 2022.

Pastellfärger

Under 2022 har allt fler svenskar vågat inkludera färg i deras inredning. Under året har vi kunnat se att inredningsföretagen har tagit fram olika inredningsdetaljer i färgglada färger. Framför allt i pastellfärger. Några exempel på pastellfärger som är särskilt typiska för 2022 är lila, gul, blå och grön. Med hjälp av inredningsdetaljer i en färgglad färg kan du bryta av din i övrigt enhetliga inredning.

Roliga former

En annan sak som blivit särskilt trendig bland inredning under året är böljande former. Det har till exempel varit mycket trendigt med speglar med vågiga former i olika storlekar. Andra exempel på inredningsdetaljer med former utöver det vanliga är fat, skålar, vaser och dylikt.

Trä

En annan inredningstrend som har dominerat under 2022 är möbler och inredning av trä. Allra helst ska träet kombineras med natur nyanser såsom beige och sandfärgat. Till exempel trästolar vars textil sitsar är sandfärgade. Kombinera varmt trä med beigea nyanser. Vad gäller trämöbler så är det inne med träbänkar, byråer, bord och stolar.

Harmoniskt hem

Sist men inte minst har allt fler blivit måna om att skapa ett harmoniskt hem, eller Feng Shui som det också kan kallas för. För att skapa ett harmoniskt hem ska du välja mjuka textilier, naturfärger, behaglig belysning och ha växter i hemmet. Dessutom ska hemmet kännas avskalat. För att få ett avskalat hem ska du köpa mycket förvaring så att du har möjlighet att organisera dina ägodelar och få undan dem på ett praktiskt sätt. När ditt hem känns harmoniskt kommer du att trivas bättre och du har bättre förutsättningar att koppla av.